Június 4-én került elültetésre az új fasor a Templomkertben

Június 4-én, vagyis a Nemzeti Összetartozás Napján került elültetésre az új fasor a Jézus Szíve Templom és a Mókuskert Óvoda között. Göndics János esperes, plébános kiemelte, mindez egy példaértékű összefogásnak köszönhetően valósulhatott meg. Szomorúságának adott hangot, hogy mennyien támadták őt a februári fakivágások miatt, pedig már akkor meg volt a beteg növények pótlásának a terve. Reméli, a most elültetett, vöröslevelű japán díszcseresznyefák több évtizedig ékesíthetik, színesíthetik a Templomkertet.

Június 4-én került elültetésre az új fasor a Templomkertben

Több csurgóiban is felháborodást keltett február második felében, hogy a Templomkertben fák kerültek kivágásra. Köztük a Jézus Szíve Templom és a Mókuskert Óvoda közti tujasor. Mindez pedig megyei és országos médiumoknak is felkeltette az érdeklődését, érdemesnek találva a témát egy-egy cikk megírására. Akkoriban a Csurgó TV is készített erről egy összeállítást, melyben megszólalt Göndics János esperes és Füstös János polgármester egyaránt. Célunk természetesen a minél pontosabb információkra való rávilágítás volt, hiszen erős támadások kereszttüzébe került a csurgói plébános. Olyan hírek is terjedtek februárban, hogy az egész faállomány kivágásra kerülhet a Templomkertben.

 

Pár héttel ezelőtt azonban elültetésre került egy új fasor a kivágott, beteg tuják helyett.

 

Göndics János végezetül elmondta, további beteg fák kivágása szükséges a jövőben, melyek szinte teljesen el vannak száradva és éppen ezért balesetveszélyesek. Kihangsúlyozta, természetesen azokat is igyekeznek majd pótolni.