Kálvin-konferencia a református iskolában

A Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium a reformáció 500. évfordulójának az évében is megrendezte a Kálvin-konferenciát. A köszöntő mellett egy könyvbemutatóra is sor került a Baksay Alapítvány jóvoltából, illetve külön előadás a kisiskolásoknak és a középiskolásoknak. A rendezvényt egy színvonalas zongorabemutató is színesítette.

Kálvin-konferencia a református iskolában

2009-ben rendezte meg az első Kálvin-konferenciát a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium. Azóta minden év októberében megtartják ezt a jeles eseményt. Nem volt ez másként idén sem, a reformáció születésének 500. évfordulóján. A rendezvényen elsőként Szászfalvi László országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket.

Szabó Sándor gondolataival a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány névadóját méltatta, kihangsúlyozva az egykori református püspök emberi nagyságát. A kuratóriumi elnöke a most megjelent könyvüket is bemutatta, amely természetesen a civil szervezet névadójához, az ő munkásságához kötődik.

A Kálvin-konferencián a beszédeket követően Kármen Boateng Stephany zongorajátékát csodálhatták a konferencia résztvevői. A délelőtt folyamán kettő előadás is elhangzott. Az általános iskolásoknak dr. Stettner Eleonóra, a Kaposvári Egyetem matematika és Informatika tanszékének a vezetője mutatta meg a művészetben rejlő matematikát, míg a gimnazistáknak „Baksay a könyvtárban” címmel Violáné Bakonyi Ibolya könyvtáros tartott előadást.

Az események zárásaként a résztvevők megkoszorúzták az épület bejáratánál található Kálvin János-szobrot.