Karanténban a férfi kézilabda csapat

Három pozitív koronavírus-tesztet találtak a férfi kézilabda együttesnél. Erdélyi Péter ügyvezető elmondta, minden szükséges lépést megtettek, amit ilyen esetben a törvény előír. Dr. Dergez Mária csapatorvos kihangsúlyozta, nem szabad pánikot kelteni, mert ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy mindenki elkapja. A tünetekre kell elsősorban figyelni, mint például a száraz köhögés, a lát, illetve a szaglás és az ízérzékelés elvesztése. A játékosok és a stáb is önkéntes karanténban vannak.

Karanténban a férfi kézilabda csapat

Szeptember 17-től kettőhetes önkéntes karanténba kerültek a férfi kézilabda egyesület játékosai és a szakmai stáb tagjai, ugyanis közülük háromnak pozitív lett a tesztje. Erdélyi Péter elmondta, azonnal értesítettek mindenkit, akit ilyenkor a törvényi előírásoknak megfelelően szükséges.

 

Dr. Dergez Mária, a csapat orvosa kihangsúlyozta, akinek tünetei vannak, komolyan kell venni és megtenni a szükséges lépéseket. A szakember végezetül kiemelte, nem szabad pánikot kelteni. A legfontosabb, hogy betartsuk a szabályokat és tisztában legyünk felelősségünkkel saját magunk és mások iránt is.