Két fontos alappillére van a jövő évi országos költségvetésnek

Elfogadta július elején a Parlament a 2021-es esztendő országos költségvetését. Szászfalvi László elmondta, két fontos alappillére van: az egészségvédelem és a gazdaságvédelem. Térségünk országgyűlési képviselője kihangsúlyozta azt is, számos fontos területre jut több forrás az idei esztendőhöz képest.

Két fontos alappillére van a jövő évi országos költségvetésnek

A koronavírus járvány alaposan átszabta az országok életét, így Magyarországét is. Okozott hatásai miatt ebben az esztendőben nem csak a jövő évi költségvetésre kellett gondolnia nyáron a Parlamentnek, hanem előtte az ideit is át kellett tervezni, melyben, Szászfalvi László országgyűlési képviselő elmondása szerint, fontos szerepet játszott a sikeres egészségügyi védekezés. 

 

A koronavírus nagy valószínűséggel továbbra is köztünk marad. Hogy meddig, egyelőre nem lehet tudni. Éppen ezért ez a tényező döntő szerepet játszott hazánk 2021-es büdzséjének a megtervezésénél, melyben két fontos alappillér lett meghatározva: az egészségvédelem és a gazdaságvédelem.

 

Szászfalvi László végezetül egy nagyon lényeges területet emelt ki, mégpedig az önkormányzatok anyagi helyzetét.

 

Hogy végül miként alakulnak majd a jövő évi sarokszámok, a tervezett keretösszegek, azt biztosan nem lehet tudni. Mindenki bízik abban, hogy legkésőbb 2021-ben normalizálódni fog a helyzet.