Kézilabdatábor neves példaképekkel

Az elmúlt héten zajlott a Super Women’s Egészségműhely által szervezett kézilabdatábor. Helyszíne a Sótonyi Lászó Sportcsarnok volt. Szervezői nagy gondot fordítottak a napi kettő edzés mellett arra is, hogy a gyerekek elé valós, követendő példaképeket állítsanak. A 41 kézilabdás palántával zajló táborba ellátogatott és edzést tartott Bencze József szakedző, Balogh Beatrix olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, illetve a zárónapra eljött Kovacsics Anikó, a Magyar Női Kézilabda Válogatott és a Ferencvárosi TC csapatkapitánya.

Kézilabdatábor neves példaképekkel

A járványügyi korlátozások feloldása óta először tölthette meg gyerekzsivaly a Sótonyi László Sportcsarnokot. Az elmúlt héten zajlott ugyanis a Super Women’s Egészségműhely által szervezett kézilabdatábor. Az esemény az utánpótlás korosztály számára kínált lehetőséget a nyári szünet első hetében a kikapcsolódásra, komoly fizikai munkával egybekötve.


Az egy hetes intenzív táborban az edzéseket két csoportra bontva, Balogh Zoltán és Balogh Veronika, az Eötvös DSE utánpótlás edzői vezették, amelyeken Hanusz Egon a Csurgói KK irányítója, csapatkapitánya is aktívan részt vett. A napi két edzés mellett a gyerekeknek változatos programokban is részt vehettek.


A táborban a világklasszis kézilabdázók élménybeszámolóit és tanácsait is hallhatták a résztvevők. Balogh Beatrix edzést is vezetett, de olimpiai ezüstérmét és számos kitüntetését is elhozta. Ezt követően egy kötetlen beszélgetés mellett a gyerekek bátran kérdezhettek tőle sportolói karrierének állomásairól. A résztvevőknek mindez nagy élményt jelentett. A világklasszis sportoló az edzések levezénylése után maximálisan elégedett volt a csurgói szakmai munkával, a gyerekek képességeivel.