Ki válassza a Csokonait?

Az általános iskolák végzősei már lázasan olvasgatják az iskolák felvételi tájékoztatóit. Az ilyenkor rendezett pályaválasztási nyílt napokat a járványügyi helyzet felülírta. Ebben a helyzetben az intézmények az internet segítségével tájékoztatják a nyolcadikosokat. A Csokonai Református Gimnázium a felvételi tájékoztatójában hat tagozat mellett számtalan lehetőséget kínál azoknak a tanulóknak, akik őket választják.

Ki válassza a Csokonait?

A református iskola a gimnáziumi képzést elsősorban azoknak a tanulóknak ajánlja, akik felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni, illetve azoknak is, akiknek az általános műveltségük fejlesztése a fő cél. Kiemelt feladat többek között a nyelvtanulás, a testedzés és a tehetséggondozás.

 

A reál tantárgyaknál prioritása van a matematikának, a biológiának és a testnevelésnek. A humán tantárgyakhoz tartoznak a fontos érettségi tárgyak, mint a magyar nyelv és irodalom, a történelem és az idegen nyelvek.

 

A Csokonai Református Gimnáziumban felvételi vizsga nincs. A kérelmek elbírálásának az általános iskola hetedik osztály évvégi és a nyolcadik osztály félévi eredmények alapján történik. Kollégiumi elhelyezést minden tanulónak tudnak biztosítani.