Komoly károkat okoznak az erdőkben az illegális szemetelők

Nagyon komoly károkat okoznak az erdőkben az illegális szemetelők. Az állami erdőgazdaságok igyekeznek mindent megtenni ezeknek a felszámolása érdekében. Az ősszel 1100 köbméter szemetet gyűjtöttek össze egy országos akció keretében. Galamb Gábor, a csurgóiak által is szívesen látogatott Kaszót irányító részvénytársaság vezérigazgatója elmondta, mintegy 50 köbméternyitől tisztították meg az egyik általuk kezelt területet. A prevenció, vagyis a megelőzés keretében a jövőben országosan 900 kamera és 300 sorompó kerül majd kihelyezésre az állami erdőkben.

Komoly károkat okoznak az erdőkben az illegális szemetelők

Sok csurgóinak kedvelt kirándulóhelye Kaszó, ahol több turistavonzó beruházás valósult meg az elmúlt évek során. A legutóbb júliusban, amikor Darvaspusztán létesített egy természetbarát látványosságot. Az emlékerdő avatásán részt vett dr. Kovács Zoltán, az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti világkiállítás, és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos, aki az erdők jelentőségét hangsúlyozta.


Az építkező programok ellenére a koronavírus-járvány Kaszóban is jelentősen megnehezítette a 2020-as esztendőt. Annak ellenére, hogy a veszélyhelyzetre való tekintettel november 11-től nem látogathatóak a kaszói létesítmények, előtte megnőtt a látogatók száma, hiszen a tavaszi bezártságot követően, többen vágytak ki megcsodálni a természet szépségét, melynek megőrzése érdekében mindent megtesz a Kaszó Zrt.


Galamb Gábor zárásként az idei tervekről beszélt. Elmondta, mindig, minden feladatot a lehetőségek szerint a legjobban szeretnék megoldani, természetesen a járványidőszakban is. Kihangsúlyozta, fontos év lesz 2021, hiszen Budapesten kerül megrendezésre a Vadászati és Természeti Világkiállítás, melyben Kaszó is komoly szerepet vállalt.