Konferencia a Belső-somogyi egyházmegyéről

Október 26-án került sor a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány következő rendezvényére, melynek helyszíne ez alkalommal a református gimnázium díszterme volt. „A Belső-somogyi egyházmegye emlékezete” elnevezésű konferencián Szabó Sándor egy újabb könyvet mutatott be, mely a rendezvény egyik előadójának, Szépné Czippán Anett somogyudvarhelyi lelkipásztornak a tollából szültetett. A másik előadó Füstösné Ábrahám Judit igazgatónő volt, aki a református iskola jelenlegi helyzetét mutatta be.

Konferencia a Belső-somogyi egyházmegyéről

A Csurgói Baksay Sándor Alapítvány másfél éve szervez rendezvényeket folyamatosan az 500 éves reformáció keretében, több könyv kiadását is vállalva. A legutóbbira október 26-án került sor, amikor a „Belső-somogyi egyházmegye emlékezete” elnevezéssel tartott konferenciát. A református gimnázium dísztermében megtartott eseményen Szászfalvi László köszöntőjében összegezte azt a számos rendezvényt, amely a jubileumi évfordulót ünnepelte.

Az eseményen egy könyvbemutatóra is sor került. Szabó Sándor kuratóriumi elnök ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Szépné Czippán Noémi somogyudvarhelyi lelkipásztor írását, amely a Belső-somogyi Református Egyházmegye 1922 és 1952 közötti történetét mutatja be. A könyv szerzője nem véletlenül választotta ki a XX. század elejétől a közepéig tartó harmincéves időszakot és dolgozta fel azt, amelynek történetét aztán egy előadás keretében is megosztotta a résztvevőkkel.

A rendezvényen még egy előadás elhangzott. Füstösné Ábrahám Judit, a református iskola igazgatónője a nagy múlttal rendelkező oktatási intézmény jelenéről beszélt. A konferencia zárásaként egy állófogadás várta a résztvevőket.