Konfirmációval egybekötött ünnepi istentisztelet Alsokban

Kettő lány és négy fiú konfirmált október utolsó vasárnapján az Alsoki Református Templomban. Az ünnepi eseményen Szászfalvi László hirdetett igét. A fiataloknak Szabó Sándor prespiter adott át rendkívül hasznos gondolatokat. Természetesen az Úr asztala is megterítésre került a jeles alkalmon.

Konfirmációval egybekötött ünnepi istentisztelet Alsokban

A hagyományoknak megfelelően, a 90. zsoltár eléneklésével kezdődött múlt héten vasárnap az Alsoki Református Templomban az az ünnepi istentisztelet, ahol kettő leány és négy fiú konfirmációjára került sor. Igét Szászfalvi László hirdetett, elsőként felolvasva az aktuális igeszakaszokat. Ezek a szavak alapozták meg gondolatait, melyek természetesen elsősorban a különleges mérföldkőhöz érkező fiatalokhoz szóltak.


A folytatásban a konfirmációs szertartásra került sor, ahol a vizsgáztatás megerősítésének a jegyében hangzottak el kérdések. Egészen pontosan háromra kellett válaszolniuk a konfirmandusoknak a legjobb tudásuk szerint. A sikeres vizsgát követően, Szászfalvi László egyesével áldotta meg őket, majd Szabó Sándor köszöntőjére került sor.

 

A sikeres vizsga emlékeként a Biblia egy példányát, illetve oklevelet vehettek át a fiatalok, akik szintén ajándékkal kedveskedtek lelkipásztoraiknak. Ezt követően került sor az Úrvacsorára, ahol először vehették magukhoz a szent jegyeket. Záróeseményként koszorúzásokra került sor. Szászfalvi László református lelkész vezetésével a templom udvarában található kopjafánál emlékeztek meg és hajtottak fejet a reformáció atyjai és kiemelkedő nagyságai előtt.