Könyvtári munkájáért komoly megyei elismerést kapott Violáné Bakonyi Ibolya

Kellner Bernát-díjat kapott, vagyis az év könyvtárosa lett Somogy megyében a tavalyi esztendőben Violáné Bakonyi Ibolya. A névadó özvegye hozott létre egy alapítványt 2015-ben, melynek egyik célja, hogy minden évben megjutalmazza azt a könyvtáros szakembert, akinek a munkája kiemelkedő volt. A díjat Horváth Péter, a megyei könyvtár igazgatója adta át. A rendkívüli helyzet miatt nem Kaposváron, hanem Csurgón, az önkormányzat tanácskozótermében.

Könyvtári munkájáért komoly megyei elismerést kapott Violáné Bakonyi Ibolya

Kiemelkedő munkájáért rangos megyei elismerésben részesült Violáné Bakonyi Ibolya az elmúlt esztendő tekintetében. Lelkiismeretes könyvtárosi munkáját szerették és elismerték a csurgói olvasók. A Kellner Bernát-díjat Horváth Péter, a megyei könyvtár igazgatója jött el átadni Csurgóra. Az elismerésre természetesen nem véletlenül került felterjesztésre a csurgói könyvtáros.


A tavalyi év legjobb megyei könyvtárosa már korán a könyvek szerelmese lett. Elmodása szerint a könyvtári munka egy kisebb katalógust jelent a szakemberek fejében, mivel hiába sorakoznak a könyvek egy jól felépített rendszer szerint, ennek ellenére sokszor jönnek az olvasók kérdésekkel, kérésekkel.


A Kellner Bernát-díj átadására a rövid ünnepség végén került sor. Violáné Bakonyi Ibolya köszönete nem csak a díjat neki ítélő alapítványnak szólt. Külön kiemelte férjét, Viola Ernőt is, aki mellett sokat dolgozott, és elmondása szerint, sokat tanult. Úgy vélte, éppen ezért ez az elismerés mindenképpen neki is szól.