Kortárs zenész volt a vendég

Október végén már a harmadik vendégét fogadta a református iskola a „csokonai.rtf” elnevezésű irodalmi sorozatában. Ezúttal egy fiatal kortárs zenész volt a vendég, aki rendkívül intelligens humorral beszélt karrierjéről. Szabó Benedek Bajáról ment fel Budapestre álmait megvalósítani. Azt a tényt, hogy mindezt jól tette, mi sem bizonyítja jobban, hogy jelenlegi együttese, a Szabó Benedek és a Galaxisok rendkívül sikeres lett.

Kortárs zenész volt a vendég

A kortárs magyar kultúra sok tehetséget rejt. Sokan közülük már régóta híresek és elismertek, de vannak közöttük olyanok is, akiknek a kitartó munkája, a művészet iránti elkötelezett szeretete előbb-utóbb meghozza gyümölcsét. Talán ilyen Szabó Benedek dalszerző, énekes is, akinek jelenlegi együttese, a Szabó Benedek és a Galaxisok egyre nagyobb sikereket ér el. Ahogy szakmai nyelven szokták mondani: „mára befutott lett”. Ő volt október végén a református iskola idei irodalmi sorozatának harmadik vendége, aki már gyermekkorában a zene szerelmese lett.


A Baján nevelkedett zenész első komolyabb együttesét, a „Gyökkettőt” akkori lakóhelyén alapította. Ezt követően a fővárosba költözött, ahol a „Zombie Girlfriend” elnevezésű együttese fémjelezte munkásságát. Első szólólemeze 2013-ban jelent meg. Azt a furcsa címet kapta, hogy „Kapuzárási piknik”.


„Nagyjából 16 éves korom óta szerettem volna valamit, aminek az a címe, hogy „Kapuzárási piknik”. Elkezdtem egy regényt, majd egy novellás kötet, illetve lemezt többször is próbáltam ilyen elnevezéssel készíteni, de úgy látszik 25 éves koromig kellett várnom arra, hogy meg is valósítsam” – mondta Szabó Benedek.


Az ifjú zenészt először hívták ilyen jellegű rendezvényre, mint amilyen a református iskola országosan is méltán elismert irodalmi sorozata.


„Szerintem azért vagyok először ilyen rendezvénye, mert olyan dolog, ami itt Csurgón történik, nagyon ritka, majdhogynem egyedülálló hazánkban”.


Szabó Benedek jelenleg pályafutása legsikeresebb időszakát éli, hiszen együttese, a Szabó Benedek és a Galaxisok rendkívül sikeres lett. Többfelé hívják őket koncertezni, és egyre színvonalasabb helyekre. Aki eljött a református gimnázium dísztermébe, egy jó humorú, intelligens, nagyon tehetséges zenészt ismerhetett meg személyesen.