Köszöntők, fellépők a roma kultúra ünnepén

Első alkalommal rendezte meg a Városi Szociális Intézmény és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat azt a rendezvényt, melynek a címe az volt: „Együtt Egymásért a Roma Kultúra Ünnepén”. A Történelmi Parkban megtartott eseményen városunk polgármestere, illetve Balogh Imre, a Megyei nemzetiségi Önkormányzat elnöke mondott köszöntőt. A résztvevők nagy tapssal jutalmazták a kulturális fellépőket.

Köszöntők, fellépők a roma kultúra ünnepén

A festetics Majorban lévő Történelmi Park új rendezvénynek adott otthont. Első alkalommal tartották meg ugyanis a roma kultúra napját Csurgón. Az „Együtt Egymásért a Roma Kultúra Ünnepén” elnevezésű eseményt a Városi Szociális Intézmény és a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szervezte meg közösen. Elsőként Füstös János polgármester mondott köszöntőt, üdvözölve ezt a kulturális kezdeményezést.

Az esemény egyik díszvendége Balogh Imre, a Somogy Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke volt.

A rendezvényen kiállítást is láthattak a résztvevők. Az előtérben többek között teknők, fakanalak emlékeztettek a roma élet fontos eszközeire, illetve gobelinek a cigány kultúra egy-egy részét elevenítették fel.

Természetesen nem maradhattak el a kulturális fellépők sem. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói egy Arany János balladát elevenítettek fel, melyben középkori táncok is bemutatásra kerültek.

Az igazi, hamisítatlan roma mozdulatokat Bélavári Hagyományőrző Egyesület táncosai, majd a kaposvári hagyományőrzők mutatták be.