Közel 800 éves múltra tekint vissza a Máriás-kút legendája

Történelmi eseményre emlékeztek a pünkösdi szentmisét követően a résztvevők. A Máriás-kútnál tartott ünnepségen ugyanis felelevenedett a kút és a mellette rendezett vásárok, búcsúk közel 800 éves múltja. A legendát Szabó Sándor alpolgármester osztotta meg a jelenlévőkkel, de Szászfalvi László országgyűlési képviselő a Pünkösdről, majd a kereszténységgel összefüggésben Csurgó 1000 éves múltjáról beszélt. Az esemény végén ökumenikus áldásra került sor.

Közel 800 éves múltra tekint vissza a Máriás-kút legendája

A Szentlélek Templom körüli rövid zarándokút megtételét követően, a szentmise résztvevői a Máris-kútnál álltak meg. Itt folytatódott ugyanis a Pünkösdi Búcsú elnevezésű vallási rendezvénysorozat, amely első alkalommal került megtartásra. Itt elsőként Szabó Sándor alpolgármester emlékezett meg a Máris-kút legendájáról, idézve kettő csurgói szerző, dr. Horváth József és dr. Soós Gyula könyvéből.

 

A folytatásban Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője a jeles vallási eseményről szólt, melynek része a közel 1000 éves csurgói múlt is. Az ünnepi gondolatokat követően került sor az ökumenikus áldásra. Elsőként Györgyi Zsolt evangélikus lelkész tette meg, majd Szászfalvi Lászlóné református lelkipásztor mondott áldást. Végül Bálint Gábor plébános is Isten áldását kérte. Az ünnepség a Máriás-kútnál a Himnusz hangjaival ért véget.