Közel ötven százalékot takarít meg az új közvilágítás

Ünnepélyes keretek között került átadásra a megújult közvilágítás. A 150 millió Ft-os rekonstrukciónak köszönhetően több épület megvilágítása, illetve hét utca közvilágítása valósulhatott meg. Az új, ledes fényforrások pedig közel ötven százalékos energia megtakarítást jelentenek a városnak. Az Víztorony mellett tartott esemény végén Csurgó kimagasló építménye is csodaszép színekbe borult.

Közel ötven százalékot takarít meg az új közvilágítás

A kivitelező szakemberek folyamatosan dolgoztak Csurgó közvilágításának a megújításán. A rekonstrukció augusztus végén befejeződött, így egy ünnepség keretében került átadásra az újabb beruházás, fejlesztés szeptember 21-én, csütörtökön az esti órákban. A Víztorony mellett megtartott eseményen elsőként Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

A kivitelező fővállalkozó cég, az ENERIN Sümeg Energetikai Kft. ügyvezetője, Magyar Erik András a projekt műszaki tartalmát mutatta be részletesen.

Füstös János polgármester a múltra tekintett vissza, térségünk közvilágításának a történetére.

Az ünnepség zárásaként, Füstös Alíz és Cseh Klára Anna énekének kíséretében, nagyon szép színekbe borult a Víztorony is.