Közös istentisztelet a reformáció napját ünnepelve

Az evangélikus és a református egyházközség közös istentiszteletet tartott november 1-jén, vasárnap délelőtt a Csurgói Református Templomban. Idén ismét együtt ünnepelték ugyanis a reformáció napját. Igét Hegedüs Gábor evangélikus lelkész hirdetett. A végén úrvacsorára került sor, illetve a záróáldást megelőzően a Himnusz hangjai csendültek fel.

Közös istentisztelet a reformáció napját ünnepelve

Október 31-e a reformáció napja. Ebből az alkalomból, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan, közös istentiszteletet tartott november 1-jén, vasárnap az evangélikus és a református egyházközség. Az ünnepi eseménynek a Csurgói Református Templom adott otthont, ahol Hegedüs Gábor evangélikus lelkész szolgált. Az ige ez alkalommal Lukács evangéliumából szólt. Igemagyarázatát egy történettel kezdte a lelkipásztor, melynek lényege a bezárt ajtó mögötti titok megismerésére irányuló kíváncsiság volt.


Ezen az alkalmon természetesen meg volt terítve az Úr asztala. Az Úrvacsora szigorúan a járványügyi szabályok betartása mellett zajlott. Ezt követően Szászfalvi László református lelkész, mint házigazda köszönte meg Hegedüs Gábor szolgálatát. A végén a Himnusz is eléneklésre került, majd a szokásos záróáldással fejeződött be a reformáció napi istentisztelet, ahol együtt ünnepeltek az evangélikus, református és a katolikus testvérek egyaránt.