Közös természettudományos óra a horvát partneriskolával

Az első természettudományos videokonferenciára került sor a református gimnáziumban. Mindez egy horvát középiskolával közösen elnyert, határon átnyúló pályázat keretében. Ősszel már a táncos, énekes része lezajlott, január végén pedig az elméleti órák indultak el az interneten keresztül. Ezen a videokonferencián a kaproncai gimnazisták kísérleteteket mutattak be, majd egy teszt kitöltésére került sor. A tavasszal még kettő ilyen alkalom lesz, illetve a későbbiek folyamán az iskolák sportcsapatai is összemérik majd erejüket.

Közös természettudományos óra a horvát partneriskolával

Egy horvátországi gimnáziummal tartott közös természettudományos órát a református gimnázium. Mindez egy nagyszabású, határon átnyúló pályázatnak köszönhetően. Az együttműködés folyamán, érthető módon, sok a bizonytalanság a projekt megvalósításának, a közös programok megtartásának tekintetében, hiszen mégis csak különböző nyelvű, kultúrájú középiskolákról van szó. Ettől függetlenül Füstösné Ábrahám Judit igazgató, az eddigi tapasztalatok alapján, rendkívül sikeresnek tartja a projektet.

Az ősz folyamán volt már közös tánc- és énekóra. Január 23-án, kedden pedig az első természettudományos jellegű előadásra került sor, melynek lebonyolítása az internet segítségével történt, a társalgás pedig angol nyelven zajlott. A tavasszal még kettő ilyen természettudományos videokonferenciára kerül sor, de ezen kívül a tanulók további közös programokon vesznek részt.