Különleges érettségin van túl a református gimnázium

Ezen a héten, csütörtökön és pénteken került sor a református gimnáziumban az érettségi bizonyítványok átadására. Az „A” osztályosoknál sok szép eredmény született annak ellenére, hogy a rendkívüli helyzetben csak írásban lehetett számot adni tudásukról. A diákok és a tanárok is egyöntetűen sajnálatukat fejezték ki, hogy szóban nem lehetett felelni, mivel ott többnyire javít mindenki. A bizonyítványok átvételét követően a Festetics Kapuhoz vonultak, ahol jelképesen kiléptek az iskola életéből a sikeresen vizsgázók, mintegy kicsit pótolva a ballagáson megszokott jelképes búcsúzást.

Különleges érettségin van túl a református gimnázium

Különleges volt az idei érettségi, hiszen a járvány miatt, egy-két tantárgy kivételével, ebben az esztendőben csak írásban adtak számot tudásukról a maturandusok. A Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban nem csak Kanyó Júlia és Németh Olga hiányolta a szóbelit, hanem diáktársaik és tanáraik is, akik szintén nehezebbnek tartották emiatt az idei vizsgát.

 

A tételek kidolgozása a szóbeli feleletekre azért mindenképpen hasznos volt a tanulás, a felkészülés szempontjából. Mindössze két tantárgyból volt szükséges a szóbeli felelet: testnevelésből és hittanból.

 

A gimnázium igyekezett minden lehetőséget megragadni, hogy a lehető legtöbb segítséget tudja nyújtani a maturandusoknak. Mindenképpen tanulságos volt az ő számukra is ez az időszak.

 

A ballagás nagyon szép, emlékezetes ünnepség, melyen a végzősök és az iskola elköszönnek egymástól. A járvány miatt azonban ez most elmaradt. Ezt a hiányt pótolta valamelyest az a záróesemény, amikor az érettségi bizonyítványok kiosztása után mindenki a Festetics Kapuhoz vonult, ahol a már leérettségizett diákok, az iskola régi hagyományának megfelelően, „kiléptek” a gimnázium életéből.

 

 

 Műsor

Július 7. kedd

7.00: Így történt – archívműsor ismétlés

7.33: Képújság

10.00: Így történt – archívműsor ismétlés

10:33: Csurgói KK – Komló Magyar Kupa férfi kézilabda                                   mérkőzés ismétlés

11.52: Képújság

13.00: Így történt – archívműsor ismétlés

13.33: Képújság

16.00: Így történt – archívműsor ismétlés

16.33: Képújság

17:39: Csurgói KK – Komló Magyar Kupa férfi kézilabda                                   mérkőzés ismétlés

19.00: Így történt – archívműsor ismétlés

19.33: Képújság

 

Július 8. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (július 5.) ismétlés

16.45: Vallási Magazin – Jézus Szíve Katolikus Templom ismétlés

17.48: Képújság

18.32: Üzleti Negyed – magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (július 5.) ismétlés

19.45: Vallási Magazin – Jézus Szíve Katolikus Templom ismétlés

20.49: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár