Lakossági fórum a kényszerbetelepítés elleni népszavazásról

„Védjük meg Magyarországot”. Ezzel az elnevezéssel tartott múlt héten, pénteken lakossági fórumot Szászfalvi László. Témája a kényszerbetelepítés elleni népszavazás volt. Országgyűlési képviselőnk vendéget is hívott az alkalomra, dr. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár személyében. Mindketten arra kérték a választópolgárokat, menjenek el szavazni október másodikán, és mondjanak „nem”-et az Európai Unió által bevezetni kívánt migránselosztási rendszer ellen.

Lakossági fórum a kényszerbetelepítés elleni népszavazásról

„Nagyon ritkán van olyan kérdés, ahol olyan témáról dönthetnek a választópolgárok, amely nem csak egy-két évre, hanem ötven vagy akár száz évre is meghatározhatja az ország sorsát.”


Ezt dr. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár mondta bevezető gondolatként azon a lakossági fórumon, melyet térségünk országgyűlési képviselője, Szászfalvi László szervezett. Közeledik október másodika, vagyis a népszavazás időpontja, ahol kinyilváníthatják véleményüket a magyar választópolgárok, szeretnék-e az Európai Unió által meghatározott kvótarendszert, vagyis a migránsok rendelet szerinti elosztását a tagországok között. A rendezvényen erről a kényszerbetelepítési elleni népszavazásról mondták el gondolataikat a kormányzati politikusok. Dr. Tuzson Bence is az október másodikai esemény fontosságát hangsúlyozta, amelynek a kérdését nem szabadna politikai síkon kezelni.


Szászfalvi László rendkívülinek nevezte a jelenlegi helyzetet, amely által veszélynek van kitéve Magyarország, sőt, egész Európa. Éppen ezért nagyon fontosnak tartja a népszavazás.


„Történelmi népszavazás előtt állunk, hiszen ilyen még nem volt Európában. Mi vagyunk az elsők, akik megkérdezzük az állampolgárokat, mit gondolnak a migrációs kérdésről, illetve arról, hogy az Unió, megkerülve a magyar embereket és a döntéshozókat, kötelezővé szeretné tenni a tagországok számára a menekültek befogadását.”


A mintegy másfél órás lakossági fórum a nagyatádi művelődési házban került megtartásra.