Lépj az egészségedért!

A Csurgói Szív Egyesület második alkalommal szervezte meg tagjai számára a "Lépj az egészségedért!" elnevezésű programját. Az egészséges életmódot népszerűsítő rendezvény, amellett hogy felhívja a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára, közösségépítő szándékkal jött létre. Ez alkalommal a felső-csurgói levendulás kertbe szervezett gyalogtúrát, majd az egészséges életmód alapjairól szóló előadásokkal színesítették a délutánt a szervezők.

Lépj az egészségedért!

A Csurgói Szív Egyesület a tavalyi megújulása óta aktív szerepet játszik városunk civil életében. Havonta szerveznek programokat az egészséges életmód jegyében. Szeptember 20-án második alkalommal tartották meg a "Lépj az egészségédért!" elnevezésű rendezvényükett, melynek célja elsősorban a figyelemfelkeltés volt.

 

A város központjából induló gyalogtúra úti célja ezuttal a felső-csurgói levendulás kert, majd a Fehérló Vendéglő volt.

 

A kiránduláson résztvevő közel ötven főnek lehetősége volt nem csak a levendulás kertet megcsodálni, hanem abból szedni, valamint szappant, illatzsákot vásárolni, illetve levendulás süteményt és limonádét kóstolni. A házigazda, Tavasziné Tüske Katalin és lánya tavaszal 650 tő levendulát ültetett, amelyet szeretnének ezer tőre bővíteni és a Magyarországon fellelhető mind a tíz levendulaszínt bemutatni. A saját készítésű termékék skáláját is szeretnék bővítneni, kozmetikai krémekkel, illóolajjal. A kirándulás résztvevője volt Dr. Orbán Csaba, a Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, aki vidám nótázással örvendeztette meg a társaságot.

 

Az egészséges életmódot népszerűsítő túra utolsó állomása a Fehérló Vendéglő volt, ahol az előadásokat követően, kötetlen beszélgetés mellett elfogyasztott vacsorával zárult az esemény.

 

A civil szervezet már kész programtervezettel rendelkezik az év hátralevő részére, amelyet már el is juttatott a tagjai számára. Programjaik fontos eleme a testi és lelki egészség megóvása, illetve az ingyenes, prevenciós szűrővizsgálatokon való részvétel biztosítása.