Lezárták a tanévet a református iskolában

Június 16-án, péntek délelőtt tartotta tanévzáró ünnepségét a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, ahol az istentiszteletet követően, először a különböző díjak kerültek átadásra. Az eseményre az alsó tagozatos diákok műsorral készültek. A könyvjutalmak kiosztását követően az iskola tanulói már nagyon várták azt a bűvös és rendkívül népszerű mondatot, mellyel Kovács József, az intézmény igazgatója hivatalosan is lezárta a 2016/17-es tanévet.

Lezárták a tanévet a református iskolában

A Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanévzáró ünnepségére a június 16-án, pénteken kilenc órakor került sor. Az esemény istentisztelettel kezdődött, melyet követően a különböző díjakat adták át. Elsőként az Arany Bálint Alapítvány ismerte el Telkes Beátának, illetve Zsíros Ádámnak irodalom, illetve történelem tárgyakból nyújtott kiemelkedő teljesítményét. A Baksa Lajos által létrehozott „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntető címet ebben az esztendőben Fekete Ágota érdemelte ki. Az év legjobb tanulójának járó Soltra Alajos érmet pedig ezúttal kettő diák is megkaphatta: Kovács Johanna és Bertalan Johanna. A Matolcsy-díjat többen is átvehették.

  

Viszonylag hosszú időt vett igénybe a könyvjutalmak átadása, hiszen nagyon sokan nyújtottak olyan kiemelkedő teljesítményt szorgalomból, magatartásból, egy-egy tantárgyból vagy éppen egy tanulmányi vagy sportversenyen, amely kivívta az iskola elismerését. Kovács József igazgató, a mintegy másfél órás ünnepség végén mondta el gondolatait az elmúlt tanévvel kapcsolatosan.

 

A diákok és tanárok által várva várt bűvös tanévzáró mondat elhangzása és a Himnusz eléneklése után pedig visszavonult mindenki a református templomból az iskoláb, ahol az osztálytermekben átadásra kerültek a bizonyítványok.