Magabiztos siker hazai pályán

Hazai pályán szerezték meg első győzelmüket a kézilabdás lányok. A NBI/B-s mezőnyben szereplő csapat ugyan az első forduló idegenbeli mérkőzésén vereséget szenvedett Szombathelyen, a második fordulóban szekszárdi ellenfele ellen, nagyszerű játékkal, itthon tartotta a két pontot. Skaliczki László, a csapat mestere elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről. Elmondása szerint már csak a hullámvölgyeket kell kiiktatni a lányok játékából.

Magabiztos siker hazai pályán

Nagy várakozás előzte a meg a Csurgói Női Kézilabda Club első hazai mérkőzését. Az NBI/B-ben szereplő csapat a bajnoki nyitányon 3 gólos vereséget szenvedett a Szombathelyi KKA együttesétől, így hazai pályán mindenképpen bizonyítani szeretett volna.

 

A mérkőzés első tíz percében felváltva estek a gólok mindkét oldalon, aztán magára talált a hazai együttes Vukcevic Sara és Schneider Éva hatékony játékának köszönhetően. A folytatásban huszonkét percen keresztül nem kapott gólt a Csurgó, így 12-4-es félidei eredménnyel mehettek a lányok az öltözőbe.

 

A második játékrész elején nehezen lendültek újra játékba a lányok, de megérkezett Scholtz Andrea a csurgói kapuba, aki rutinját is hozta magával. A biztos vezetésnek köszönhetően a csapat fiatal játékosai is lehetőséget kaptak.

 

A bajnoki sikert követően, szerdán újabb megmérettetés várt a lányokra, a Magyar Kupában a Moyra-Budaörs Handball NBI/B-s bajnokaspiráns csapatával. Bár a mérkőzést a Csurgói NKC 24:22–re elvesztette, a szurkolók nem csalódtak a csapatban, hiszen szoros, izgalmas mérkőzést, felszabadult játékot láthattak. A kettőgólos vereséggel viszont búcsúzott az idei a Magyar Kupától az együttes.