Márton napot ünnepelték az óvodások

Hetedik éve rendez Márton-napi ünnepséget a Mókuskert óvoda. Ilyenkor műsort adnak a nagycsoportos óvodások és az Eötvös József Általános Iskola elsősei. A lámpáskészítést egyéb kézműves tevékenységet követően a nagycsoportosok a Jézus Szíve templomba vonultak át műsort adni. Visszatérve lakoma vára a szülőket és a gyermekeket, ahol libazsíros kenyér és tea volt a menü.

Márton napot ünnepelték az óvodások

Dalolva érkeztek az Eötvös Általános Iskola elsősei a Mókuskert Óvodába november 17-én, csütörtökön délután. Hagyománnyá vált ugyanis, hogy ebben az időszakban az óvoda vidám ünnepséget rendez Márton püspök emlékére, melyre meghívást kapnak a kisiskolások is. A gyermekek dallal, tánccal készültek a jeles alkalomra, melyen vendégül látták szüleiket is.


„Ez most már a hetedik alkalom, hogy együtt emlékezünk meg az egyházzal erről a jeles vallási eseményről” – emelte ki Pappné Tősér Éva óvodavezető.


A kisiskolások ajándékkal kedveskedtek a nagycsoportosoknak, majd egy műsorral köszönték meg a vendéglátást, amelyben természetesen „libás” mondókák, játékok szerepeltek. Nem maradhatott el a Márton-napi lámpáskészítés, melynek fényénél vonultak át a nagycsoportosok a szomszédos Jézus Szíve Katolikus Templomba műsort adni.


A templomból visszatérve a hívek is elkísérték a nagycsoportosokat vissza az óvodába, ahol zárásként a vidám lakomára került sor. A menü ezúttal is libazsíros kenyér és tea volt.