Második helyezés az Anyanyelv Ápolók Szövetsége által szervezett országos versenyen

Varró Dániel „Szösznéne” című versével második helyezést ért el Szöllösi Krisztián, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 5. osztályos tanulója. Az országos verseny március 4.-én, Budapesten került megrendezésre. Az Anyanyelv Ápolók Szövetsége által megrendezett Anyanyelvi Napon, Dani Margit már nyugdíjazott pedagógusnak köszönhetően, az iskola évtizedek óta eredményesen szerepel. Jelenleg az anyanyelvi szakkör vezetését, a tanulók felkészítését Kósáné Kisgéczi Gabriella végzi.

Második helyezés az Anyanyelv Ápolók Szövetsége által szervezett országos versenyen

Szöllősi Krisztiánnak nagy sikere volt Varró Dániel hangulatos versével az immár a 30. alkalommal megrendezésre kerülő Anyanyelvi Napon. Krisztián már évek óta vesz részt vers- és prózamondó versenyeken.

Krisztián az eddigi versenyeken elért eredményei alapján bízott önmagában és tudásában, így a verseny élmezőnyébe várta magát. Előzetes várakozása beigazolódott, hiszen az előkelő 2. helyezést sikerült megszereznie az országos versenyen.

Iskolája, felkészítő tanára, családja és barátai is elismerően nyilatkoztak kiváló teljesítményéről. A II. Rákóczi Ferenc Általános iskola egyébként, Dani Margit már nyugalmazott pedagógusnak köszönhetően, a kezdetek óta résztvevője ennek az országos versenynek. Az ő munkáját folytatva jelenleg Kósáné Kisgéczi Gabriella vezeti az iskola anyanyelvi szakkörét. Idén az intézmény 3 tanulója indult az országos versenyen.

A tanulók versenyeztetése, különösen, ha ilyen távol van egy helyszín a lakóhelytől, mindig gondot okoz. Sok tanuló családjának anyagi körülményi sajnos nem engedik meg, hogy az útiköltséget biztosítani tudják gyermekeik számára. Ehhez idén is kaptak segítséget.