Megegyezést szeretne az LMP oktatásügyben

Utcai fórumot tartott Csurgón az LMP. A kitelepülésre Ikotity István, a párt listán bejutott országgyűlési képviselője érkezett, akinek az oktatás és a kultúra a szakterülete. Csurgón az oktatás volt a fő téma, mellyel kapcsolatban Ikotity István elmondta, a Lehet Más a Politika minden 100 Ft-ból 20-at adna erre a területre, kiemelt fontosságára tekintettel. Véleménye szerint a pártoknak közös álláspontra kellene jutniuk ebben a kérdésben és nem szabadna, hogy a Nemzeti Alaptanterv ennyire sűrűn változzon.

Megegyezést szeretne az LMP oktatásügyben

Utcai kitelepülésre érkezett Csurgóra a Lehet Más a Politika. A párt képviseletében Ikotity István érkezett, aki Baján indult egyéni országgyűlési képviselő jelöltként, de végül pártja országos listájának a harmadik helyéről jutott be a Parlamentbe. Az LMP sokat kritizálja a kormány oktatáspolitikáját. A párt szerint csökken a színvonal, ami elbutítja Magyarországot, amely így a XXI. század vesztese lesz.

Ikotity István elmondta azt is, úgy gondolja, korábban a szakiskolák és a szakközépiskolák kerültek nehéz helyzetbe, most pedig a gimnáziumok visszaszorítása folyik. A legnagyobb problémát azonban a sűrűn változó szabályozásban látja. Éppen ezért egy közös álláspont kialakítását tartaná helyesnek a pártok részéről, ami véleménye szerint hosszú távon stabilizálhatná, kiszámíthatóbbá tenné az oktatást.