Megkezdte munkáját az új óvodavezető

Pappé Tősér Éva óvodavezetői mandátumának lejártával a Csurgói Óvodai Intézményfenntartó Társulása a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” törvény alapján pályázatot hirdetett Csurgói Városi Óvodák óvodavezető beosztás ellátására. A pályázatot Tóthné Tamás Zsuzsanna óvodapedagógus nyerte el. Programjának fő irányvonala a helyi hagyományok folytatása mellett, a gyerekek mozgásműveltségének a fejlesztése. Az innovatív új vezető szeptember 1-jén kezdte meg munkáját.

Megkezdte munkáját az új óvodavezető

Pappné Tősér Éva óvodavezetői mandátumának lejártával május 31-i határidővel a Csurgói Óvodai Intézményfenntartó Társulás pályázatot írt ki az állás betöltésére. A benyújtott pályamunkák közül Tóthné Tamás Zsuzsanna szakszerű és tartalmas pályázata győzte meg az a értékelő bizottságot. A több mint 25 éves gyakorlattal rendelkező óvodapedagógus fő motivációjaként a szakmai kihívást említette.

 

Vezetői programját is jó helységismeretére alapozva, szem előtt tartva elődje munkáját, az óvodai hagyományokra építette fel, melyet saját elképzeléseivel egészített ki.

 

Az újonnan kinevezett vezető szeptember 1-je óta kezdte meg munkáját az intézményben. Az eltelt idő alatt már belelátott az óvodai tevékenységbe, a csoportok mindennapjaiba. De feladata ennél összetettebb: az óvoda és tagintézményei szakszerű és törvényes működtetése, a takarékos gazdálkodás, a munkáltatói jogok gyakorlása és a döntéshozatal az intézmény működését illetően, valamint a kapcsolattartás a fenntartóval.

 

Az óvoda képezi a családi nevelés és az iskolai nevelés közötti átmenetet. Tóthné Tamás Zsuzsanna a hagyományokhoz híven nagyon fontosnak tartja ezen területek közeledését és a nevelés színterei közötti megfelelő kommunikációt.

 

Az új intézményvezetőt a pályázatot kiíró társulás a törvényi előírások értelmében 5 évre nevezte ki a Csurgói Városi Óvodák élére.