Megnyitásra került az ünnepi hét

Ünnepélyes keretek között került megnyitásra a Városi Múzeumban hétfőn este az ünnepi hét. Az önkormányzat és a közösségi ház az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából szervezett minden napra egy-egy rendezvényt. Füstös János polgármester kihangsúlyozta, hogy méltó módon szerettek volna emlékezni nemzetünk egyik legfontosabb történelmi eseményére.

Megnyitásra került az ünnepi hét

Október 23-án a 60. évfordulóját ünnepeljük az 1956-os eseményeknek. Az akkori forradalom mély nyomokat hagyott nemzetünk történelmében, jelentősen meghatározva jövőnket. Éppen ezért gondolta az önkormányzat és a közösségi ház, hogy egész hetes programsorozattal kíván emlékezni 1956-ra. Az ünnepi hetet Füstös János polgármester nyitotta meg hétfőn este a Városi Múzeumban.

„Ilyen még nem volt Csurgón, de azt gondolom, méltón kell emlékeznünk 1956-ra” – mondta beszédében.

Füstös János kihangsúlyozta továbbá azt a tényt, hogy az 1956-os forradalom talán az az eseményünk, amelyet a legkevésbé ismerünk a különböző titkosítások miatt. Ezért fontos, hogy minél többet beszéljünk róla, minél több információt szerezzünk róla, melyeket át kell adni a fiataloknak is.

Az ünnepi hét megnyitóját követően rögtön sor került az első rendezvényre is. A „Kiállítás 1956 emlékére” elnevezésű tárlatot Kovács József, a református iskola igazgatója ajánlotta a jelenlévők és a város lakosságának a figyelmébe.