Megtartotta a járvány időszak utáni első ülését a képviselő-testület

Nyolc volt a tervezett, de végül tíz napirendi pont várt városunk képviselő-testületére a járvány időszak utáni első ülésen. A megtárgyalásukon több vélemény és kérdés is elhangzott. A rendkívüli döntéshozatalon minden előterjesztés támogatásra került.

Megtartotta a járvány időszak utáni első ülését a képviselő-testület

A nyolc előzetesen tervezett előterjesztés mellé Füstös János polgármester javasolt még egyet, illetve Ilia Csaba kérte az egyebek napirendi pontot. Így összesen tíz téma várt megvitatásra. Elsőként azokról a döntésekről volt szó, melyet a polgármester hozott a veszélyhelyzet idején. Kozmáné dr. Radák Edina azzal kapcsolatban tett fel kérdést, hogy Füstös János milyen mértékben vette figyelembe a képviselők írásos véleményét.

 

Az elfogadását követően visszaállították a képviselők tiszteletdíját és juttatását, melyet május 1-jétől függesztettek fel a koronavírus járvány miatt. Harmadikként a város településrendezési eszközeinek a módosításáról volt szó. A képviselők ezt is támogatták. A folytatásban ismét csak képviselői kérés hangzott el, hogy miről is szól a Csurgó 20/5 helyrajzszámú ingatlan használati jogának a megszüntetése. A testület végül rábólintott minderre. Ezzel összefüggésben a folytatásban rendezték az ide tartozó telekhatárokat, majd kijelölték ezeket az ingatlanokat értékesítésre.

 

Szintén ingatlanértékesítésről szólt a hatodik napirendi pont. Egy Baksay utcai önkormányzati lakásnak határozták meg a vételi árát. Ugyanígy tettek a Nyárády u. 12. sz. alatti lakóház tekintetében, de ennek a megvásárlásához pályázati felhívást is közzétettek. Itt azonban több hozzászólás és kérdés is elhangzott, mindamellett, hogy a Pénzügyi Bizottság nem támogatta. Az előterjesztés végül elfogadásra került.

 

Hosszabbra nyúlt a nyolcadik téma is, melyhez ismét csak többen mondták el véleményüket. Az önkormányzati utak javítása című projekt közbeszerzésének az eredménye végül támogatásra került, így a Juhai és Társa Kft. végezheti el a meghatározott munkálatokat. Kilencedikként ismét csak egy ingatlan értékesítése volt a téma. Ezúttal a Kossuth u. 14. sz. alatti lakóház vételárát határozták meg 4,8 millió Ft-ban. Zárásként az egyebekben Ilia Csaba ismét csak az intézmények átvilágítására, ezzel együtt a spórolásra hívta fel a figyelmet, illetve a kerékpárút építésével kapcsolatosan tett fel kérdést. Minderre Füstös János polgármester válaszolt. A képviselők várhatón legközelebb július 16-án ülhetnek össze döntéshozatalra.