Megújul a csurgói vágóhíd

Hamarosan új hűtőház épülhet és új gyártási technológiát vezetnek be a Csurgói Topesa Kft. húsfeldolgozó üzemében. Emellett 25 százalékkal növelhetik a termelési kapacitásukat. Többek között ezt jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon az ünnepségen, ahol 574 milliós támogatási szerződést adott át a cég vezetőjének.

Megújul a csurgói vágóhíd

A magyar kormány versenyképesség-növelő támogatással segíti azokat a vállalatokat, vállalkozásokat, amelyeket hátrányosan érintett a koronavírus járvány. 806 magyar cég kapott támogatást, amelyből 122 élelmiszeripari üzem. Somogy megyében, az első ilyen támogatási szerződést Szijjártó Péter külügyminiszter adta át július 8-án, szerdán a csurgói vágóhíd vezetőjének. A cég székhelyén rendezett ünnepségen Somogyi László ügyvezető igazgató elmondta, hogy a járvány és a változások sok fejfájást okoztak neki, de egy jó megoldás mégis született.


Az eseményen résztvevő Szászfalvi László országgyűlési képviselő a köszönet mellett kiemelte az összefogás és az együttműködés jelentőségét.


„A világjárvánnyal szembeni küzdelem egészségügyi szakaszát sikeresen zártuk” – ezt már Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette ki köszöntőjében. Majd kihangsúlyozta, hogy a pályázatok segítségével, a magyar emberek munkájával a gazdaságot újra növekedési pályára állíthatják.