Megújult a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a Csurgói járásban

A Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat 2021. január elsejétől a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás eddigi, már kissé elavult rendszerét modern, minden igényt kielégítő technikára váltotta. Az új készülékek kétirányú adat- és hangkommunikációra képesek, beépített GPS jeladóval és egy ún. elesésérzékelővel is rendelkeznek. Az igényeket a családsegítő központban lehet leadni.

Megújult a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a Csurgói járásban

Egy új együttműködésnek köszönhetően korszerűsödhetett a járásban a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás. Az új technológia segítségével hatékonyabban, gyorsabban érkezhet a segítség a krízishelyzetben levőknek.

 

Az új készülékek kétirányú kommunikációra képesek, probléma esetén azonnal a 0-24 órás diszpécserközpontba jeleznek. Az SOS központban szakképzett egészségügyi dolgozók, mentőtisztek, mentőápolók veszik fel a kapcsolatot a segítségre szorulókkal. Az eddigi, kisség elavult rendszerhez képest az eszközök számos új funkcióval is rendelkeznek, kezelésük roppant egyszerű.

 

Az intézmény vezetője elmondta, vannak olyan nehézségek, amelyeket könnyen át lehetne hidalni. Az új készülékért egyébként minimális bérleti díjat kell fizetni, ami vállalható összeg.

 

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtást bárki igényelheti, aki megfelel az előírt kritériumoknak és állapota indokolttá teszi. Érdeklődni és jelentkezni a Csurgó Járási Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálatnál, vagyis Kossuth utca 1. szám alatt, illetve a 06-82-472-432-es telefonszámon lehet.