Megújult a református gimnázium

A magyar kormány kiemelt feladatának tekinti a történelmi egyházak támogatását. Ennek köszönhetően a tavalyi esztendőben 800 millió Ft pályázati támogatást kapott a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium. Ebből az összegből valósult meg az energiahatékonysági fejlesztés, a tantermek felújítása, valamint a számítástechnikai eszközök fejlesztése. Ennek köszönhetően az új tanév zökkenőmentesen indult.

Megújult a református gimnázium

A magyar kormány fontosnak tartja a magyarországi és a Kárpát-medencei történelmi egyházak munkáját és értékteremtő szolgálatát. Az elmúlt években többszörösen megemelte ezeket az állami támogatásokat. Kettő forrásból közel 800 millió forintot nyert a csurgói református iskola, amelyből komplett nyílászáró cseréket és fűtéskorszerűsítést valósítottak meg. A komplett felújítás folytatásaként a nyári szünetben új informatikai termet hoztak létre, korszerűsítették az eszközparkot, valamint a levéltár is új helyiséggel gazdagodott. A projekt másik része, a kézilabda munkacsarnok felépítése azonban, még várat magára.


Füstösné Ábrahám Judit igazgató kihangsúlyozta, hogy az új tanévben az évek óta tartó stabilitás mellett, nyugodt, építő munkát terveznek. Az oktató-nevelő munka mellett a méltán híres Alma Mater környezete is fokozatosan épül, szépül. Így nem csoda, hogy egyre nő az érdeklődés. A vissza-visszatérő véndiákok mellett, a turistákat is szeretettel várják a somogyi kisvárosban.