Nagy János fafaragó a márciusi alkotó

Márciusban Nagy János fafaragó alkotásait láthatják az érdeklődők a Történelmi Parkban. Kiállításának megnyitóján Violáné Bakonyi Ibolya méltatta a művészt és munkáit. Csurgóra főként a régi paraszti világot bemutató faragásai tekinthetők meg, de emellett kiemelésre került legelső munkája, egy Dózsa György fej. Nagy János elmondása szerint több száz alkotása lehet, de a pontos számát maga sem ismeri.

Nagy János fafaragó a márciusi alkotó

Szabó Szonjának, a református gimnázium kilencedik osztályos tanulójának a furulya előadásával kezdődött a 12 hónap 12 alkotó elnevezésű, éves rendezvénysorozat harmadik kiállításának a megnyitója. A Történelmi Parkban indított program márciusi tárlatán Nagy János fafaragó munkái láthatók, melyet Violáné Bakonyi Ibolya ajánlott az érdeklődők figyelmébe.


Nagy János keze munkáját nem csak a kisebb szobrok dicsérik, ugyanis készített nagyobb alkotásokat is, melyek több településen is megcsodálható. A csurgói kiállításra a művész igyekezett minél több munkáját elhozni. Azt pedig, hogy eddig hány alkotása született, azt elmondása szerint ő maga sem tudja pontosan. Összességében több százra teszi a számát, melyek közül most jó pár megtekinthető a Történelmi Parkban, egész márciusban.