Nagyon sok érdeklődőt vonzott az idei Csuszafesztivál

13. alkalommal került megrendezésre a Csuszafesztivál Csurgón. Idén is június első hétvégéjén a Víztoronynál. A 16 főzőcsapat közül a Hamutiprók a „Csusza mint köret”, a Kézmű Csurgó pedig a „Csusza mint főétel” kategóriában bizonyult a legjobbnak. A gasztronómiai eseményen több kulturális fellépő vett részt, köztük csurgói óvódások és iskolások, illetve különlegességként városnéző kisvonat állt az érdeklődők rendelkezésére. Az idei programsorozat, amelyre nagyon sokan látogattak ki, saját erőből valósult meg.

Nagyon sok érdeklődőt vonzott az idei Csuszafesztivál

Jól indult az idei, 13. alkalommal megrendezett Csuszafesztivál, hiszen minden adott volt a sikeres rendezvényhez: kiváló időjárás, jó szervezés, változatos programok minden korosztály számára. Mindez a hagyományos időpontban és helyszínen, vagyis június első hétvégéjén a Víztoronynál. Az esemény most is pénteken kezdődött Füstös János polgármester megnyitó gondolataival. A megnyitót követően Szabó Krisztián rallyversenyző mutatta meg, miért ismerik el tudását országszerte. Az érdeklődők beülhettek mellé, és kipróbálhatták, milyen is a száguldás egy rövidtávú szakaszon. A folytatásban is technikai sport következett: Bátor Zoltán motoros show-jának tapsolhattak a nézők. Az estet kettő koncert zárta. A No Load együttesé és a Shabby Blues Band-é.

 

Szombaton reggel a főzők léptek elő főszereplővé. Ezúttal 16 csapat igyekezett minél finomabb étellel elkápráztatni a zsűrit. A szervezők nem változtattak a jól bevált recepten: idén „Csusza mint köret” és „Csusza mint főétel” kategóriát hirdettek versenyt. A főzők már túl voltak az előkészületeken, javában készültek az ételek, amikor a késő délelőtti órában sor került az ünnepélyes megnyitóra. Füstös János polgármester szavait követően Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője méltatta a Csuszafesztivált.

 

A megnyitó gondolatokat követően megkezdődött a kulturális rész is. Elsőként a Mókuskert Óvoda gyermekei léptek fel kedves műsorral. Az ovisok után a református iskola diákjainak a néptánccsoportja vette át a színpadot.

 

A kulturális fellépők egészen 15 óráig váltották egymást, amikor ünnepélyes keretek között megkezdődött az eredményhirdetés. A „Csusza mint köret” kiírásban a Hamutiprók csapata, vagyis a csurgói tűzoltók nyertek. A legjobb csusza főételt a Kézmű Csurgó szakácsai készítettek, először nyerve meg a versenynek ezt a kategóriáját. Természetesen minden főzőcsapat kapott egy oklevelet és egy ajándékcsomagot, ezzel is megköszönve nekik a szervezők a részvételt.

 

A szokásos jó hangulatú eredményhirdetést követően pedig ismét a fellépők jöttek. Janklovics Péter humoristát követően újabb csurgói csoport következett a Fehérvári József Zenei Egyesület személyében. A szombati nap hátralévő részében fellépett még Opitz Barbara, a 2016-os X-Faktor győztese, a Somogy Táncegyüttes, Decsi Richárd, valamint Gergely Róbert. Az esemény, a tűzijátékot követően, éjjelig tartó bulival zárult.