Nehéz, de eredményes évet zártak általános iskoláink

Nehéz, de eredményes tanéven vannak túl általános iskoláink. Erről számolt be a tanévzáró ünnepségen Simon Mihály igazgató. A sok törvényi változás mellett is eredményesen tudtak dolgozni. Bizonyítja ezt az a tény is, hogy az iskola tanulmányi mutatója az eddigiekhez képest egy tizeddel javult, majdnem elérve a kerek négyes átlagot.

Nehéz, de eredményes évet zártak általános iskoláink

A záró ünnepséggel hivatalosan is véget ért általános iskoláinkban is a tanév. Évek óta folyik fokozatosan az oktatás reformja, ami minden szeptemberben azért okoz nehézséget az új rendszerek bevezetése miatt. Ilyen volt ez a tanév is, melynek az elején több változásnak is meg kellett felelni.

 

A Csurgói Városi Iskolákhoz három tagintézmény tartozik: Az Eötvös József Általános Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, illetve a somogyudvarhelyi Arany János Általános Iskola. A tanév végén természetesen külön-külön is értékelésre kerültek.

 

Simon Mihály végezetül kiemelte, hiába ért véget a tanév, máris a jövő évi feladatokra koncentrálnak. A tervek már meg vannak, de az előkészületeket már most meg kell kezdeni, hogy zökkenőmentesen indulhasson az új tanév szeptemberben.