Névadójára emlékezett az Eötvös József Általános Iskola

Névadója előtt tisztelgett február 2-án, pénteken délelőtt az Eötvös József Általános Iskola nevelőtestülete, diákjai és a meghívott vendégek. Ünnepi beszédet ez alkalommal is az iskola igazgatója mondott, majd a tanulók műsort adtak a Batthyányi kormány vallási és közoktatási miniszterének emlékére. A hagyományoknak megfelelően ez alkalommal hirdették ki a tantárgyversenyeken elért eredményeket és adták át a jól megérdemelt jutalmakat.

Névadójára emlékezett az Eötvös József Általános Iskola

Első alkalommal 1989-ben emlékeztek meg névadójukról az Eötvös József Általános Iskolában. Azóta minden év február 2–a az ünneplés jegyében telik. Beszédet ebben az esztendőben is Simon Mihály igazgató mondott, aki nagyon fontosnak tartja ezt a napot az intézmény életében. A mostani, 30 éves évfordulón, szavaival azt a Báró Eötvös Józsefet méltatta, akinek nevéhez a magyar oktatás gyökeres megreformálása fűződik, és akinek szellemiségét azóta is az iskola a sajátjának vallja.

Az ünnepi műsorban bemutatásra került Eötvös József életének néhány jelentős, tanulságos eseménye. Táncokkal, jelenetekkel került felidézésre, milyen hatások érték, hogy végül a 19. század kiemelkedő kulturális és politikai alakja lett.


Az ünnepség végén most sem maradhattak el a jól megérdemelt jutalmak átadása. A tanulmányi versenyeken a legeredményesebb diáknak járó Eötvös-díjat az alsósok közül Csire Barnabás István, míg a felsősök közül Aracsi Luca érdemelte ki. Az Eötvös napi megemlékezés a Szózat eléneklésével ért véget.