Névadójára emlékezett az Eötvös József Általános Iskola

Névadója előtt tisztelgett január 31-én, pénteken délelőtt az Eötvös József Általános Iskola nevelőtestülete, diákjai és a meghívott vendégek. Ünnepi beszédet ez alkalommal is az iskola igazgatója mondott, majd a tanulók műsort adtak a Batthyányi kormány vallási és közoktatási miniszterének emlékére. A hagyományoknak megfelelően ez alkalommal hirdették ki a tantárgyversenyeken elért eredményeket és adták át a jól megérdemelt jutalmakat. Köztük a legjobbnak járó Eötvös-díjakat.

Névadójára emlékezett az Eötvös József Általános Iskola

Első alkalommal 1989-ben emlékeztek meg névadójukról az Eötvös József Általános Iskolában. Azóta minden év január vége vagy február eleje az ünneplés jegyében telik. Idén január 31-én, pénteken délelőtt került sor erre az alkalomra, melyre sok vendég fogadta el a meghívást. Elsőként a Himnusz került eléneklésre, majd az osztályok képviselői, a hagyományoknak megfelelően, egy-egy szál virággal emlékeztek a nagy elődre.


A folytatásban az ünneplő iskola tanárainak és diákjainak a képviselői a kinti Eötvös szoborhoz mentek, koszorúval is kifejezni tiszteletüket. Visszatérve az aulába a kulturális műsor első része következett prózákkal, hangszeres előadásokkal.


Beszédet ebben az esztendőben is Simon Mihály igazgató mondott, aki nagyon fontosnak tartja ezt a napot az intézmény életében. Az ünnepi műsor második, hosszabb részében néptáncot is láthattak a vendégek és az iskola tanulói, tanárai.


Mindig nagy izgalom előzi meg a tanulmányi versenyek díjainak átadását. Ilyenkor osztályonként sorolják fel a nyerteseket, akik örömmel veszik át a munkájukért járó jutalmat. A legeredményesebb diáknak járó Eötvös-díjat az alsótagozatosok közül Kovács Enikő, míg a felsősök közül, az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan, ismét Aracsi Luca érdemelte ki. Az Eötvös napi megemlékezés a Szózat eléneklésével ért véget.

 

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár