Nyitottak és érdeklődőek a csurgói gazdák az új növényvédő szerek iránt

Ebben az esztendőben is megszervezte növényvédelmi és metszési bemutatóját a Hegyigazdák Egyesülete. Az esemény immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre Felföldi Károly pincéjénél, amely nagyon ideálisnak bizonyul, hiszen a szőlő mellett sok gyümölcsfa található a birtokán. Ezúttal kettő cég tartott előadást az általuk forgalmazott, legújabb növényvédő szerekből. Az egyesület elnöke kihangsúlyozta a támogatásokat, amelyek segítenek megrendezni az olyan eseményeiket is, mint például amilyen a mostani bemutató.

Nyitottak és érdeklődőek a csurgói gazdák az új növényvédő szerek iránt

Március utolsó napján szervezte meg idén a hagyományos növényvédelmi és metszési bemutatót a Hegyigazdák Egyesülete. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan, most is nagyon szép idő várta az érdeklődőket, akik szép számmal jelentek meg. Ebben az esztendőben is, mint eddig hét alkalommal, újra csak Felföldi Károly birtoka adott helyet az eseménynek, biztosítva az ideális helyszínt az előadáshoz és a metszési bemutatóhoz egyaránt.


Ezúttal kettő cég került meghívásra. Az egyiknek a képviselői többször jártak már Csurgón előadást tartani, hiszen évről-évre új szerek kerülnek forgalomba, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a gazdáknak, például a betegségek ellen.


A növényvédelmi és metszési bemutató megtartása nyilván költségekkel is jár, melyre az egyesület saját bevételei nem elegendőek. A civil szervezet elnöke kiemelte azt a segítséget, segítőket, akik nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy például megfelelő körülmények között kerüljenek megtartásra az ismertetők, vagy éppen el tudjanak készíteni egy bogrács pörköltet.


Szőke Zsolt végezetül most is kihangsúlyozta, nem csak kizárólag egyesületi tagokat várnak erre a tavasz eleji rendezvényükre. Elmondásuk szerint az a lényeg, hogy minél több gazda profitáljon az elhangzó új ismeretekből. Tagságtól függetlenül.