Nyolc csokonais diák a természettudományos diákkonferencián

23. alkalommal került sor a református középiskolák természettudományos diákkonferenciájára, amely Polaneczky Ottó Emlékkonferencia is egyben. Plenáris előadást ez alkalommal Benkő Vilmos, a Nemzeti tehetségsegítő Tanács elnöke tartott. Örömteli volt, hogy a szombat délelőtti szekcióülesekre összesen nyolc csokonais diák készült előadással csoportban és egyénileg. Felkészülésük, felkészítésük idén is nagyon komoly munkával történt, amely az eredményekben is megmutatkozott, hiszen négy első és egy második helyezést sikerült elérniük.

Nyolc csokonais diák a természettudományos diákkonferencián

A nyitóáhítattal kezdődött az idén is a Református Középiskolák Természettudományos Diákkonferenciája, amely egyben Polaneczky Ottó Emlékkonferencia. A 23. alkalommal megrendezésre kerülő eseményt Kovács József, a református iskola igazgatója nyitotta meg, majd Nagy Csaba, a Somogyi Református Egyházmegye esperese, illetve Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

A plenáris előadásra ez alkalommal Benkő Vilmos, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke került meghívásra, aki rendkívül fontosnak tartja a kiemelkedő képességű fiatalok támogatását. A szakember „Mit tehetek ma, hogy holnap is értékem legyen?” címmel tartott előadást.

Kovács József igazgató nagyon fontosnak tartja az iskola életében ezt a tudományos diákkonferenciát, több okból is kifolyólag. Kiemelte, hogy gyakorlatilag ez a megmérettetés a tehetséggondozásnak, annak segítésének az egyik nagyon jó formája, ahol egyre több csokonais diák vesz részt.

Idén összesen 27 előadás hangzott el a három különböző szekcióban, közöttük hat volt a csokonais diákoké. Első helyezést ért el mindkét egyéni induló, Zsíros Ádám és Füstös Judit, valamint a párosban nevező diákok közül László Luca és Varga Martin, valamint Fejér Márton és Melles Máté. De természetesen a harmadik csokonais párosnak sem volt szégyenkeznivalója, hiszen Kovács Johanna és Melles Márk előadása második helyet ért a kategóriájában. Így aztán az eddigi egyik legjobb eredményt érték el a református iskola tanulói.