Nyolc év után hagyja el Csurgót a lelkipásztor

Nyolc év szolgálat után elmegy Csurgóról Györgyi Zsolt. Az evangélikus lelkipásztor úgy fogalmazott: Isten hívására, sok imádságot követően azt értette meg, hogy mennie kell. Elmondása szerint szép emlékek fűzik Csurgóhoz, nincs benne semmi megbántottság, egyszerűen úgy érezte, szüksége van az új kihívásra. Ezért döntöttek úgy családjával, hogy végül elfogadják egy sokkal nagyobb közösség, az Albertirsai Gyülekezet megkeresését. Utolsó istentiszteletére július 15.én, vasárnap került sor. Hogy ki lesz helyette, egyelőre még nem tudni.

Nyolc év után hagyja el Csurgót a lelkipásztor

Nyolc év után úgy döntött Györgyi Zsolt, távozik Csurgóról és egy másik gyülekezetben folytatja a szolgálatot. Az eltelt időszak szép emlékeket hagyott benne. Az itteni élet, és az itteni emberek. Így hát van mire és kire visszagondolnia. Elmondása szerint nem volt könnyű feladat a szolgálat, hiszen nagyon nagy területen kellett elvégeznie a feladatát, Barcstól Csurgóig.

 

Az evangélikus lelkipásztor igehirdetései érzelemtől fűtöttek voltak. Igyekezett minél jobban, hatásosabban átadni Isten üzeneteit.

 

Hogy miért jött Csurgóra 2010 augusztusában, Györgyi Zsolt azt nyolc évvel ezelőtt is pontosan megfogalmazta. A váltásról a véleménye azóta sem változott, hiszen ugyanezért távozik most Csurgóról egy sokkal nagyobb gyülekezethez.