Nyolvan konfirmáltak az Alskoki Református Templomban

Konfirmációval egybekötött ünnepi istentiszteletre került sor múlt héten vasárnap az Alsoki Református Templomban. Szászfalvi László református lelkész igehirdetésében elsősorban a nyolc konfirmandushoz szólt, megemlítve a reformáció születésének 500. évfordulóját is. A fiatalok röviden számot adtak hitbéli tudásukról, majd először vehettek részt Úrvacsorán, először vehették magukhoz a szent jegyeket.

Nyolvan konfirmáltak az Alskoki Református Templomban

A hagyományoknak megfelelően, a 90. zsoltár eléneklésével kezdődött május 28-án, vasárnap délelőtt az Alsoki Református Templomban az az ünnepi istentisztelet, ahol ismét fiatalok konfirmációjára került sor. Igét Szászfalvi László hirdetett, aki elsősorban a konfirmandusoknak mutatott helyes hitbéli utat, nem megfeledkezve a reformáció idei nagy ünnepéről.

 

Az ünnepi istentisztelet végén került sor a konfirmációs szertartásra. A fiatalok először röviden számot adtak tudásukról, hitbéli elkötelezettségükről. A három feltett kérdésre legjobb tudásuk szerint kellett válaszolniuk. A sikeres vizsgát követően, Szászfalvi László egyesével áldotta meg őket, majd Szolár Katalin köszöntötte a konfirmálókat.

 

A sikeres vizsga emlékeként a Biblia egy példányát, illetve oklevelet vehettek át a fiatalok. Ezt követően került sor az Úrvacsorára, ahol először vehették magukhoz a szent jegyeket. Záróeseményként koszorúzásokra került sor. Szászfalvi László református lelkész vezetésével elsőként a templom udvarában található kopjafánál emlékeztek meg és hajtottak fejet a reformáció atyjai és kiemelkedő nagyságai előtt. Végezetül pedig a világháborús hősök emlékművét is megkoszorúzták.


Műsor

Április 22. hétfő

18.28: Diagnózis – egészségügyi magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.17: Így történt – archívműsor

20.01: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.17: Így történt – archívműsor

23.01: Diagnózis – egészségügyi magazin

23.32: Képújság

 

Április 23. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.17: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.17: Csurgói KKFT – Fejér B.Á.L.-Veszprém NB I-es bajnoki férfi kézilabda                   mérkőzés

11.34: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.17: Így történt – archívműsor

14.01: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.17: Képújság

17.43: Csurgói KKFT – Fejér B.Á.L.-Veszprém NB I-es bajnoki férfi kézilabda                   mérkőzés

19.00: Csurgói Híradó

19.17: Így történt – archívműsor

20.01: Diagnózis – egészségügyi magazin

20.32: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár