Öt évre nevezték ki a Városgazdálkodási Kft. vezetőjét

A december végi testületi ülésen kinevezésre került a Városgazdálkodási Kft. vezetője. Július 1-jétől Káplár István végezte ezt a feladatot, de egyelőre csak megbízással. Ősszel írták ki a döntéshozók az ügyvezetői pályázatot, melyre ketten jelentkeztek. Közülük végül az eddigi megbízott folytathatja a munkáját, mellyel elismerték a képviselők az eddigi, több mint öt hónapos munkáját, melyet az önkormányzati cég irányításában végzett.

Öt évre nevezték ki a Városgazdálkodási Kft. vezetőjét

Káplár István a Csurgói Városgazdálkodási Kft-nél 2016. július 1-jétől vette át az irányítást ideiglenesen, december 31-ig. A képviselő-testület októberi ülésén határozott arról, hogy kiírja a pályázatot az ügyvezetői állást illetően. Erre végül ketten jelentkeztek, akik közül az egyik Káplár István volt. A döntéshozók december végén, zárt ülésen hozták meg határozatukat, mely szerint az eddigi megbízott ügyvezetőnek szavaznak bizalmat a folytatásra, melyben nagy szerepet játszott az eddigi pozitív tevékenysége is. Az önkormányzati tulajdonú, nonprofit cég, minden igyekezete ellenére, már korábban nehéz anyagi helyzetbe került, melyet egy folyószámlahitel megnyitásának engedélyezésével tudott átvészelni. Éppen ezért a képviselők a jövő évet illetően is meghagyták ezt a lehetőséget.

 

Az elmúlt fél évben nagyon fontosnak bizonyultak a külső, megszerzett munkák, amelyek növelték a cég bevételét. Az ügyvezető igyekszik erre fektetni a hangsúlyt a jövőt illetően, hogy minél nagyobb, ezáltal jövedelmezőbb munkákat sikerüljön megnyerniük.

 

Káplár Istvánt öt évre nevezték ki a Városgazdálkodási Kft. élére, január 1-jei kezdéssel. Ennek értelmében a megbízása 2021. december 31-ig szól. Addig mindenképpen szeretné megszilárdítani a kft. helyzetét, folytatva azt az utat, melyet július 1-jén kezdett meg.