Ötéves a Csurgói Szív Egyesület

Ötéves évfordulóját ünnepelte a tavalyi évben újjászerveződött Csurgói Szív Egyesület. Az eseményt a Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium patinás díszterében szervezte meg az elnökség. A megnyitó és köszöntő beszédek után a meghívott vendég, Dr. Professzor Papp Lajos Széchenyi –díjas szívsebész előadását hallgathatták meg az érdeklődők. A rendezvényen részt vettek a Dombóvári, Barcsi és Nagyatádi Szív Egyesületek képviselői. A program ünnepi fogadással, megvendégeléssel zárult.

Ötéves a Csurgói Szív Egyesület

Nagy várakozás előzte meg a Csurgói Szív Egyesület jubileumi ünnepségét. Az őszi fesztivállal összekötött rendezvényen részt vettek az egyesület vezetői és tagjai mellett a Dombóvári, Barcsi és Nagyatádi Szív Egyesületek képviselői. Az eseményt Dr. Orbán Csaba, a Magyar Szív Egyesületek Országos Elnöke nyitotta meg, majd Füstös János, Csurgó város polgármestere mondta el ünnepi beszédét. Az egyesület mozgalmas öt évét, Vargáné Hegedüs Magdolna, a helyi szervezet elnöke foglalta össze és mutatta be a jelenlévőknek.

 

Ezt követően, az egyesület meghívását elfogadva, Dr. Professzor Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész előadását hallgathatta meg a közönség. A minden magyar emberhez szóló előadását egy régi magyar áldással fejezte be, amely után közönségének még megszólalni is nehéz volt. Könyveinek dedikálása után a meghívott vendégeket a Csokonai Közösségi Ház kupolatermében születésnapi tortával és vacsorával várták a szervezők.