Pákozdy Ilona festő kiállítása nyílt meg a Történelmi Parkban

Nagyon szép, realista, természetábrázoló festménykiállítás nyílt meg szerdán a Történelmi Parkban. Alkotója Pákozdy Ilona, akinek nem ez volt az első kiállítása Csurgón, és aki ezzel a „12 hónap – 12 alkotó” elnevezésű rendezvénysorozat utolsó előtti művésze. A megnyitóban elhangzott: a rendkívül részletgazdag, főként tájképeket ábrázoló festményekben szinte pontosan felismerhető a festő érzelemvilága.

Pákozdy Ilona festő kiállítása nyílt meg a Történelmi Parkban

Fésüs Éva: A lényeg című versével köszöntötte annak a kiállítás megnyitónak az érdeklődőit október 17-én, szerdán az esti órákban a Történelmi Park egyik programszervezője, amely a „12 hónap – 12 alkotó” elnevezésű rendezvénysorozat utolsó előtti állomása. Minden alkalommal sor kerül egy kulturális produkcióra. Nem volt ez másként most sem. Füzes Botondnak, a református iskola tanulójának a hegedűjátékát hallgathatták az érdeklődők.

 

A kiállítást Balogh Veronika nyitotta meg, aki szintén egy idézettel kezdte gondolatait, mégpedig Juhász Ferenctől, aki a művészetekről és a hagyományokról írt egyik munkájában. A folytatásban a kiállító, Pákozdy Ilona munkásságát is megismerhették az érdeklődők, elég pontos képet kapva róla művészettörténeti szempontból is.

 

A tárlaton nagyjából 40 festményt csodálhatnak meg az érdeklődők, melyek többsége rétegelt lemezre, olajfestékkel készült, de található közöttük akvarell is. Tematikáját tekintve állatok és tájképek kerültek megörökítésre, nagyon szép, művészi kidolgozottsággal. Érdemes tehát megtekinteni Pákozdy Ilona munkáit a Történelmi Parkban.