Pénzhét az Eötvös Általános Iskolában

Pénzhét jegyében zajlott a tanítás március első hetében, az Eötvös Általános Iskolában. Az intézmény már korábban csatlakozott egy országos kezdeményezéshez, melynek keretében oktatási anyag érkezik. A technikatanárok ebből tudtak felkészülni és az oktatást megtartani. Az utolsó napra egy pénzintézetből érkezett egy önkéntes, aki interaktív órákon mondta el ismereteit, illetve tesztkérdéseket töltött ki közösen a tanulókkal.

Pénzhét az Eötvös Általános Iskolában

A csurgói általános iskolákban egész évben pontos program keretében zajlik a tanév. Igyekeznek olyan ismereteket is átadni a tanulóknak, melyek nem tartoznak a tantervbe. A rengeteg program mellett Simon Mihály igazgató kiemelkedően fontosnak gondolja a pénzhét megtartását.


Hétfőtől csütörtökig a technikatanárok vannak megbízva az ismeretek átadásával, de az utolsó napra egy pénzügyi szakember érkezik. Az órák alatt pozitív tapasztalatok érték a szakembert, hiszen a tanulók rendkívül érdeklődőek voltak és komolyan vették a problémát.


A jövő tanévtől valószínűleg változás lesz, hiszen jóval nagyobb hangsúlyt kap az oktatás folyamán a pénzzel való tudatos bánásmódra való felkészítés.