Pontos és hasznos információk a pályázati lehetőségekről

Információs napot tartott a közösségi házban a Széchenyi Programiroda. A megtudhatták az érdeklődők a Vidékfejlesztési Program aktuális pályázati lehetőségeit, illetve tanácsot kaphattak mindazok, akik bizonytalanok, mire is kaphatnának uniós forrást. Az előadások között kiemelt jelentőségű volt, amely a támogatott hiteleket mutatta be. A rendkívül alacsony kamatával ezek nagy segítséget és könnyebbséget jelenthetnek a fejleszteni kívánó vállalkozások számára – hangzott el a fórumon.

Pontos és hasznos információk a pályázati lehetőségekről

Újabb információs napot szervezett Csurgón a Széchenyi Programiroda. Az elsőre még tavaly novemberben került sor. A pályázatok dömpingszerű megjelenése miatt gondolta úgy az állami nonprofit cég, hogy ezekhez ismét segítséget nyújtson, hiszen új lehetőségek is szerepelnek a mostani kiírásokban, amelyek megkönnyíthetik a pályázók számára céljaik elérését. A rendezvényen több előadás is elhangzott. Az aktuális pályázati lehetőségek megismerése mellett nagyon fontos kérdéshez is iránymutatást kaphattak az érdeklődők. Nevezetesen, hogy saját cégüknek milyen uniós forrás elnyerésére van lehetősége és esélye.

A mostani kiírásokban nagyon fontos szerepet kapnak a rendkívül kedvező kamattal rendelkező hitelek, melyek nagy segítséget jelenthetnek az uniós források kiegészítéseként. Az információs napon ezekről a támogatott hitelekről is szó volt. Az igénylőnek azonban a támogatott hitelek tekintetében is meg kell felelnie a különböző banki előírásoknak.

Az információs nap zárásaként az is elhangzott, hogy a Széchenyi Programirodát sokan keresik meg olyan problémákkal, melyek nem a nonprofit cég tevékenységéhez tartoznak. Például pályázatírás kérésével vagy más pályázathoz kapcsolódó kérdésekkel.