Pozitív adatok hangzottak el a foglalkoztatási paktum ülésén

Ülést tartott hétfőn délelőtt a Csurgó Járási Foglakoztatási Paktum Irányító Csoportja, melyen a konzorciumi partnerek is részt vettek. Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke elégedetten nyilatkozott az eltelt időszak eredményeiről a foglalkoztatási mutatók jelentős javulásának a tükrében. Füstös János polgármester hasonlóan pozitív változásról számolt be Csurgót és környékét illetően.

Pozitív adatok hangzottak el a foglalkoztatási paktum  ülésén

Sikeresen pályázott az önkormányzat egy helyi foglalkoztatási együttműködésről szóló kiírásra. Együttműködő partnerei a csurgói önkormányzat, a Somogy Megyei Kormányhivatal és a Csurgói Térségfejlesztési Közhasznú Egyesület. A projekt lényege a munkaerőpiac szereplőinek a koordinálása. A munkanélküliséggel párhuzamosan ugyanis betöltetlen állások, munkaerőhiány van több szakmában is.

 

Az Foglalkoztatási Paktum Irányító Csoportjának ülésen természetesen részt vettek a kaposvári tagjok is. A megyei közgyűlés alelnöke elégedetten nyilatkozott a paktum által kitűzött célok megvalósításának eddigi eredményéről. Huszti Gábor kiemelte, a sikeres megvalósítás érdekében mindent megtesznek. Viszont ebben a munkakeresőknek is partnereknek kell lenniük, hiszen gyakorlatilag nekik igyekszik lehetőséget biztosítani a létrejött összefogás.

 

Szerencsére a megyével párhuzamosan a csurgói és környékbeli foglalkoztatási adatok is javulást mutatnak. Erről Füstös János polgármester számolt be az irányító csoport ülésén.

 

A projektnek egyébként 100 %-os az állami támogatása. A csurgói járást érintő három éves foglalkoztatási paktum 2020. január végén ér véget.

 

 

 Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár