Rongyszőnyegekből nyílt kiállítás a Történelmi Parkban

Németh Zoltánné hobbija a szőnyegszövés. 15 éve ismerkedett meg ezzel a kézműves tevékenységgel egy közösségi házban szervezett tanfolyamon. Azóta pedig már száznál is több szőnyeget készített. Ezekből több mint húsz darabot hozott el arra a kiállításra, amely a Történelmi Parkban látható. Némethné Zsuzsa ugyanis a kulturális intézmény által indított sorozat októberi művésze.

Rongyszőnyegekből nyílt kiállítás a Történelmi Parkban

A Harmónia Énekegyüttes lépett fel azon a kiállítás megnyitón a Történelmi Parkban, amelyen ezúttal a „12 hónap – 12 alkotó” elnevezésű sorozat októberi művészének a munkáit mutatja be. Németh Zoltánné nem szokványos hobbit választott magának több mint tíz évvel ezelőtt, a szőnyegszövést. Egy szőnyeg nyilvánvalóan sokféle mintával készülhet. De Zsuzsa mindig is pontosan tudta, milyet is szeretne készíteni. Vagy a kedvelt motívumok, vagy az adott lehetőségek határozták meg a mintázatot.

 

A kiállítást egy fiatal csurgói művészettörténész, Cservég Viola nyitotta meg, aki elsőként a szőnyegnek a múltjáról szólt röviden. Ezt követően mutatta be a kiállító munkásságát, alkotói tevékenységét.

 

Nem véletlenül a Harmónia Énekegyüttes szerepelt a rendezvényen, hiszen Zsuzsa maga is tagja a kórusnak, melynek tagjai ajándékkal kedveskedtek szőnyegszövő társuknak.

 

Zsuzsa egyébként természetesen nagyon örült a Történelmi Park felkérésének. Méltán volt büszke arra, hogy elismerik művészetét. A 15 év alatt száznál is több rongyszőnyeget készített, de ahogy említette is, ezek mindennapos használati tárgyak, így valószínűleg nem sok található meg belőlük. éppen ezért a tavaly decemberi felkérésre teljesen új kollekciót készített az eltelt hónapok alatt. Ennek az eredményét tekinthetik meg az érdeklődők októberben.