Sajtótájékoztató a várost érintő, aktuális vírushelyzetről

Májust követően, szeptember 21-én, hétfőn újra sajtótájékoztatót tartott Füstös János polgármester. Témája természetesen a jelenlegi vírushelyzet volt, városunk tekintetében. Csurgón akkor öt pozitív teszteredmény született, amely keddre kilencre duzzadt. Rajtuk kívül mintegy negyvenen vannak még járványügyi megfigyelés alatt. Nyomatékosan felhívta a figyelmet a védekezési szabályok betartására. A csurgói helyzetről pontos, naprakész információ található a város honlapján, facebook-oldalán és a Csurgó TV képújságának alján található futóhírekben.

Sajtótájékoztató a várost érintő, aktuális vírushelyzetről

Az új koronavírus, vagyis a járvány második hulláma elérte Csurgót is. Elsőként a férfi kézilabda csapatban ütötte fel a fejét, majd a folyamatos tesztelések következtében tovább nőtt a fertőzöttek száma köztük, kiterjedve az utánpótláskorúakra is. A rendkívüli helyzet miatt szeptember 21-én, hétfőn sajtótájékoztatót tartott Füstös János polgármester.

 

Beszélt a városi készültségről is, illetve a arról, hogy az önkormányzatnál már ettől a héttől rendkívüli intézkedések léptek életbe.

 

A sajtótájékoztató végén a segítségnyújtást hangsúlyozta, mellyel kapcsolatban együttműködést kért a lakosságtól is.