Sajtótájékoztatót tartott Szászfalvi László a nagyatádi CT-vel kapcsolatosan

Sajtótájékoztatót tartott Szászfalvi László hétfőn délelőtt a Nagyatádi Kórházban a CT-vizsgálatok kapcsán. Elmondta, szeptember 1-jétől választókerületének három járásában, köztük a csurgóiban található 45 településről, mintegy 55 ezer ember veheti igénybe ezt a szolgáltatást a most megkötött szerződés alapján. Minderre évi 121 millió Ft finanszírozást ad az állam, amelyből napi 12-15 vizsgálatot lehet elvégezni. Örömtelinek nevezte, hogy a kórház a szakemberi feltételeket is biztosította már mindehhez.

Sajtótájékoztatót tartott Szászfalvi László a nagyatádi CT-vel kapcsolatosan

2018-ban került a Nagyatádi Kórházba egy CT-berendezés, amely 2019-ben lett hivatalosan is átadva. Sajnos akkor még az Egészségbiztosítási Pénztár nem finanszírozta, mivel nem szerepelt az éves költségvetésben. Ez év áprilisára azonban ez is megoldódott, így rendelkezésre állt a működéshez szükséges állami forrás. Most újabb lépés történt, melyről egy sajtótájékoztató keretében számolt be Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője szeptember 7-én, hétfőn délelőtt a Nagyatádi Kórházban. Elsőként az előzményekre tekintett vissza.

 

Az augusztus 29-én keltezett szerződésben meghatározásra került a CT-berendezés kapacitásának működési adatai, illetve az illetékességi terület. A 45 település között van Csurgó is. Szászfalvi László sajtótájékoztatója végén további meghatározó információt is kihangsúlyozott a pénzügyi finanszírozás és a CT-berendezés megléte mellett, amely a vizsgálatokhoz nyilvánvalóan elengedhetetlen, mégpedig a szükséges szakmai, szakemberi háttér rendelkezésre állása. Így most már minden hivatalos működési kérdés tisztázódott a Nagyatádi Kórház CT-vizsgálatával kapcsolatosan.