Segítségnyújtás a somogyi fideszes országgyűlési képviselők összefogásában

A horvát földrengés károsultjainak megsegítésére, a megyei közgyűlés elnökének a koordinálásával, összefogtak a somogyi országgyűlési képviselők, akik közül Szászfalvi Lászlónak a választókörzete a határ mentén van. Az összefogásban bízva a Somogy Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat számláját megadva várják a bármilyen mértékű pénzadományokat. Eddig már több mint négymillió Ft gyűlt össze. Parlamenti képviselőnk elmondta, egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Segítségnyújtás a somogyi fideszes országgyűlési képviselők összefogásában

A járvány mellett természeti katasztrófa is sújtja Horvátországot. Egészen pontosan a Zágráb térségében található Petrinja városát és környékét. A többszöri földrengés súlyos károkat okozott. Somogy megyében szinte rögtön megszületett az összefogás a segítségnyújtás érdekében a kormánypárti országgyűlési képviselők kezdeményezésére.


Eddig egészen pontosan 4,1 millió Ft gyűlt össze a pénzadomyánokra meghirdetett horvát nemzetiségi önkormányzat számláján. A „Földrengés” szót kell beírni az adott számlára való utalás közleményébe. A csurgói önkormányzat egyébként 200 ezer Ft-ot adományozott ide. Ezzel együtt szerencsére az tapasztalható, hogy meg van segítő szándék, amely remélhetőleg nem csökken továbbra sem, és egyre nagyobb pénzösszeget sikerül összegyűjteni a január 31-ei határidőig.