Semmelweis-napi ünnepség az Egészségügyi Centrumban

Július 1-jén megtartotta Semmelweis-napi ünnepségét a Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ, valamint városunk önkormányzata. A rendezvényen Dr. Orbán Csaba az intézmény ügyvezető igazgatója mondott köszöntőt. Szólt a beadásra kerülő pályázatokból megvalósítani kívánt beruházásokról, majd a rendezvény résztvevői egy Richter Gedeonról készült filmet tekintettek meg. Az ünnepségen került sor a címzetes főorvosi címek, illetve a Semmelweis oklevelek átadására is.

Semmelweis-napi ünnepség az Egészségügyi Centrumban

Július 1-je a Magyar Egészségügy Napja, vagyis a Semmelweis-nap. 1992- óta ünneplik ezt a napot, mely Semmelweis Ignác orvos, „az anyák megmentőjének” születésnapja. A Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ évente bensőséges ünnepség keretében emlékezik meg e napról. Idén is dr. Orbán Csaba mondott köszöntőt.

Az intézményvezető főorvos kihangsúlyozta, nagyon örül neki, hogy a kistérségben dolgozó kollégái minden esztendőben eljönnek, szinte kötelességüknek érezve az ünnepségen való részvételt.

Dr. Orbán Csaba beszélt még azokról a pályázatokról, amelyek sikeressége estén további beruházások valósulhatnak meg, amelyekkel szélesítik az Egészségügyi Centrumban elvégezhető feladatok körét.

A köszöntő után az ünnepség résztvevői megnézték Richter Gedeon gyógyszerész, a modern hazai gyógyszeripar megteremtőjének életéről, munkásságáról készült filmet. Ezt követően került sor a kitüntetések átadására. Dr. Tömböl Katalin fogrovos és Dr. Dergez Mária házi gyermekorvos jogosulttá vált a címzetes főorvosi cím viselésére. Gál Tamásné, Buzics Zsuzsanna és Sántosiné Hermann Anita pedig a Semmelweis-oklevelet vehette át.